Lyspunkter

Når livet er litt kjipt, grått og trått, så er det lett å surre seg inn i et tankemønster som genererer enda mer av dette. Det er akkurat som at ingenting funker, og du finner kanskje også alle tegn og signaler på akkurat det. Det surrer seg lett til og de utroligste situasjoner kan oppstå. Ting blir ikke helt sånn du har tenkt det, noe blir kanskje avlyst eller utsatt, og det kjennes ut som at alt butter. Det går liksom ikke helt din vei – det er rett og slett stang ut. Det kjennes ut som alt kunne vært litt bedre… Du har kanskje lært uttrykket «å stå i det», og det er nettopp det man gjør noen ganger. Men det er en kunst akkurat det der, «å stå i det». Først og fremst fordi det er så frustrerende og irriterende – du vil ha flow, men desto mer du pusher, desto mindre flow blir det… I stedet for å tenke at «det løser seg når tiden er moden for det». Det betyr ikke at du skal sitte rolig i båten og vente. Gjør det du kan gjøre noe med – resten må du la ligge til det evt er noe du kan påvirke. Selv om livet butter, så finn ut hva som faktisk funker. Kanskje hadde du et godt møte den siste uken på jobb? Hvilke andre ting er det som faktisk fungerer ganske ok? Livet er ikke alltid like gøy, og da er det desto viktigere å finne ut hva som er bra og hvordan du fyller på «energi-tanken» for å ha det bra. Det kan f.eks være en reise å se fram til, restaurant, teater, lunsj med en venn…hva som helst som bryter litt med hverdagen du ellers har. Det vil hjelpe deg å fokusere tankene på det som gjør deg godt, og du vil få gode opplevelser selv om hverdagen er litt kjedelig ellers akkurat nå. På den måten tar du også ansvar for deg selv og din mentale helse. Finn og skap lyspunktene, og klarer du ikke å finne dem, så be noen andre om hjelp – kanskje de ser lyspunktene du ikke ser? Ta gjerne kontakt om du ikke har noen å betro deg til.

Publisert av Anne Maren Moe

Life coach.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s