Er jeg bra nok?

Du er god nok, du er bra nok..ja vel…kanskje det… Du har både sett og hørt det. I neste sekund går du videre i livet – tenker ikke så mye over det. Men lurer du noen ganger på; hva betyr det egentlig? For hvordan kan jeg være bra nok når det er så mange ting som ikke er «i orden» akkurat nå? Jeg skulle gjerne hatt den jobben, den karrieren, flere venner, ordnet i hagen, byttet bil, trent oftere, sett bedre ut, vært mer med barna, hatt bedre rutiner osv.. Det er alltid noe som skulle eller kunne vært litt bedre, ikke sant? Det blir aldri godt nok fordi du legger stadig til nye ting på den lista. Lista stopper aldri fordi vi ubevisst «leter» etter ting som kunne vært bedre. Og ja…det er sikkert mange ting i livet ditt som kunne vært bedre…Absolutt! Men…hva om jeg sier at livet ditt kan være bra akkurat nå? Poenget med å kjenne på at «du er bra nok» er å finne tilfredshet med deg selv uavhengig av dine egne eller andres oppfatninger om livet ditt. Si til deg selv; ok – livet mitt ser sånn ut akkurat nå – dette er det jeg klarer – jeg er der jeg er – jeg velger å ha det bra og føle meg bra til tross for at jeg har mange tanker om hva som kunne vært bedre. Fordi det er tankene om hva som kunne vært bedre som ubevisst styrer oss mennesker. Men husk at tanker er bare tanker – de er der, men de er kun skapt av deg. I utgangspunktet så vet du ikke om de er sanne eller usanne (med mindre de er harde fakta). Det er du selv som bestemmer om de er sanne for deg. Så noen av de «tingene» på den lista kan kanskje strykes? Ja, hvorfor ikke? Det er opp til deg – du må ikke skifte karriere nå, du må ikke trene mer, du må ikke ha bedre rutiner – kanskje funker alt helt ok? Du kan gjerne ha en liste, men ikke la denne lista definere hvem du er som person her og nå, fordi du er bra nok uavhengig av nye mål og målsetninger. Du er der du er, på din vei. Du har tatt dine valg underveis. Men husk at alle valg er lærdom livet ga deg. Livet ditt leves her og nå. Så velg å være bra nok, akkurat i dag – fordi det er akkurat i dag, i dette sekundet at livet ditt leves! Ikke i går, ikke i morgen, men her – nå!

Publisert av Anne Maren Moe

Life coach.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s