Alle har sin historie…

Se på bildet i denne teksten! Hva ser du?…..Ser du det mørke vannet? Ser du skyene som har forskjellige lag? Før det lysner helt på toppen?


Se for deg mennesker du møter hver eneste dag. Mennesker du møter har forskjellige lag. De fleste viser kanskje bare toppen – der hvor sola skinner på skyene og alt ser lyst ut. Kjenner du dem du møter litt bedre, så kan det hende de viser deg toppen av skyen under. Noen kan til og med vise deg de vanskeligste sidene – helt der nede hvor skyene er mørkest. Vi er alle et produkt av vår historie, vår oppvekst og samfunnet vi har levd i, og lever i. Vi er for det meste opplært til å vise den beste siden av oss selv (ja, helt der øverst på bilde). Men dette er bare en liten påminnelse om at alle mennesker vi møter, har alle lag – sin historie. Så hvis noen er ufine med deg, vanskelige, utfordrende, irrasjonelle, lite forståelsefulle… Så husk at det kan godt hende det er noe av den gamle bagasjen langt der nede i de mørke skyene som utspiller seg. Det har ingenting med deg å gjøre. Men du kan også bli trigget fordi du gjenkjenner atferden. Det du ser i andre, bor også i deg. Øv deg på å se forbi situasjonen, se menneske innenfor, møt dem med forståelse, eller gi dem tid. Øv deg også på å sette dine grenser. Når noen ikke er ålreite med deg, så si ifra og vær nysgjerrig. Hvorfor gjør du dette akkurat nå? Det gir ikke mening, og jeg vil gjerne vite hva som egentlig foregår? Hvorfor tror du at du gjør eller sier dette nå?


Det samme kan du gjøre med deg selv hvis du føler deg elendig etter en samtale eller situasjon du har vært i. Vær nysgjerrig på hvorfor du gjorde det du gjorde eller sa det du sa. Jeg mener ikke at du skal bruke tid på hver eneste samtale du er i, men hvis du sitter igjen med en dårlig følelse i kroppen så er det verdt å se nærmere på den. Noen ganger sier vi og gjør ting på autopilot. Dette kan irritere deg etterpå. Men vis forståelse for deg selv – det er alltid en grunn, og svaret finner du kanskje nede i de skyene et sted. Når du blir klar over hvorfor du reagerer som du gjør, så er det også lettere å ha omtanke for egen atferd, og øve på endring senere❤️ Vær god mot deg og andre❤️ Alle har sin historie❤️

Anne Maren

Publisert av Anne Maren Moe

Life coach.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s